Retouroplossingen

66% van de consumenten koopt meer op een website die eenvoudige retourzendingen aanbiedt. (enquête e-commerce in Belgium 2014)

Integreer vandaag nog een retouroplossing, dankzij de verzendservice van bpost! Dat kan eenvoudig door op uw site of in uw advertentie te vermelden dat u retouroplossingen aanbiedt en dat uw klant u gewoon een mailtje kan sturen.

Hoe biedt u gratis retourzendingen aan?

Voor elke retourzending kunt u:

  • een etiket maken via onze verzendsite, met als verzender en geadresseerde uw gegevens.
  • ofwel de functie ‘Vraag de bestemmeling om zijn verzendwijze te kiezen’ gebruiken, door de opties en prijs aan te vinken.

Nadat u het pdf-bestand met uw etiket (dat u vooraf betaalt) gedownload heeft, mailt u het naar uw koper. Die hoeft het dan enkel nog af te drukken en het pakket gratis af te geven in een afhaalpunt.

Hoe biedt u betalende retourzendingen aan?

Leg op uw website uit dat u de site van bpost gebruikt en duid de leveringswijze aan die u verkiest (adres, postpunt of pakjesautomaat). Voor elke retourzending stuurt u uw kopers dan naar de verzendsite van bpost, om daar hun zending aan te maken en te betalen. Uw koper hoeft dan enkel nog het pakket af te geven in een van de 1.250 verkooppunten van bpost of een van de 135 pakjesautomaten.